Wandeling

Belangrijk onderdeel van mijn werk is wandelcoaching. Na jaren binnen te hebben gewerkt in mijn psychologische praktijk, ga ik nu naar buiten. Ik heb gemerkt dat wandelen een positieve invloed heeft op mensen. Wandelen is ontspannend en goed voor de fysieke en mentale gezondheid. Dat blijkt ook uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken.

Wandelcoaching brengt verwerkingsprocessen in een stroomversnelling zonder enig gevoel van haast. De ideale combinatie van rust, beweging en verandering. Het is een plezierige ontspannen manier om tot nieuwe inzichten en keuzes te komen. Er komt letterlijk en figuurlijk licht en lucht bij!

Tijdens een wandeling of wandeltraject richten we ons specifiek op jouw vraag en situatie.

wandelen

Themawandelingen

Het is ook mogelijk om één van mijn vaste themawandelingen te doen. Op dit moment bied ik 5 themawandelingen aan. Klik op de kopjes voor meer informatie.

Wil je de wandeling in een groepje doen? Dat kan! Dan wordt het een workshop. Kijk verder voor praktische info en tarieven bij Workshop en maak een afspraak.

1. Van haast naar rust
In deze wandeling leer je ontstressen en onthaasten, en meer luisteren naar je persoonlijke signalen. Naast reflectiemomenten krijg je praktische tips om stress te herkennen en hanteren. Hiermee kun je na de wandeling zelf verder.

2. Leven of geleefd worden
Deze wandeling is heel geschikt om meer bewust te leven en daarvan te genieten. Om niet langer opgejaagd te worden en weer grip op je leven te krijgen. We kijken naar datgene wat je hindert om vrij te leven en hoe je dat kunt ombuigen.

3. Zin in eenvoud
Een wandeling waarin je leert om je leven te vereenvoudigen en nieuwe essentie te ontdekken. Hoe is de verhouding tussen hoofd en hart? We kijken naar het leven van Franciscus van Assisi en ontdekken wat hem inspireerde en welke keuzes hij maakte. Je ervaart het helende effect van de natuur en eenvoudig leven.

4. Van Gogh wandeling
Natuur en kunst waren voor Vincent van Gogh onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nergens vond hij zoveel inspiratie, rust en troost als op het platteland. Hij maakte talloze wandeltochten langs akkers, door bossen en over uitgestrekte heidevelden. De kleuren, het licht en de emotie van de natuur gaf hij mee aan zijn werk. Tijdens deze wandeling beleven we dit mee.

5. Stiltewandeling
Tijdens deze wandeling gaan we vooral stilte oefenen, er wordt weinig gesproken. We praten wel over de betekenis van stilte, de praktische toepassing ervan en eventuele blokkades. Je gaat met opgeruimd gevoel naar huis, waar je verder stilte kan oefenen en integreren in je dagelijks leven.

Eenmalige wandeling of verdiepend wandeltraject

De wandelingen duren één of anderhalf uur. Je kunt kiezen voor een enkele wandeling, waarbij we het thema of  je eigen vraag bespreken en daarop reflecteren, waardoor je inzicht krijgt hoe je er verder mee kunt. Of je kunt kiezen voor een traject van vijf wandelingen, waarbij we veel meer de diepte in gaan en meer details kunnen bespreken. Je krijgt beter inzicht in jezelf, door extra oefeningen verwerk je alles dieper, en je maakt je de veranderingen meer eigen.

De wandelingen worden gehouden in de prachtige bossen en heidegebieden rond Ede of de stuwwallen en uiterwaarden bij Wageningen. Ik begeleid je wandeling als professioneel psycholoog en ervaringsdeskundige. Dit gebeurt op plezierige en laagdrempelige wijze. Hierbij krijg je heldere en doeltreffende tips met persoonlijke aandacht voor jouw situatie.

Lees eens door de ervaringen van anderen die met mij op pad zijn geweest. Neem gerust contact op om je eigen situatie te bespreken.

Tarieven p/u

Particulier
Individueel wandelgesprek: € 79,- (incl. btw)

Zakelijk
Individueel wandelgesprek: € 79,- excl. btw

De wandelingen duren één of anderhalf uur. Reiskosten (alleen van toepassing buiten de regio Ede) worden gedeclareerd op basis van € 0,28 p/km.

Lichtvoetig Leven verzorgt ook groepswandelingen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Workshop. Je kan een van de bovenstaande themawandelingen uitkiezen en je als groep aanmelden. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.