Over Karolien

Ik ben Karolien van der Woude, getrouwd en moeder van twee tieners. Mijn werk als psycholoog doe ik wandelend in de natuur, ik ben dus wandelpsycholoog. Lichtvoetig Leven is bedoeld om te bemoedigen, omdat het leven vreugdevol en hoopvol kan zijn. In mijn diensten – het consult, de wandeling en de workshop – zie je dat terug. Van belast en bezwaard voelen naar licht en vrij door het leven gaan. Dat wens ik je toe!

Na jaren binnen te hebben gewerkt in mijn praktijk, doe ik de psychologische gesprekken nu buiten. Het valt mij op dat buiten zijn en wandelen een positieve invloed heeft op mensen. Wandelen is bewezen ontspannend en goed voor de fysieke en mentale gezondheid. De ideale combinatie van rust en beweging. Er komt letterlijk en figuurlijk licht en lucht bij. Het is een plezierige manier om tot nieuwe inzichten en keuzes te komen. Hier lees je je ervaringen van mensen die zo’n traject hebben gedaan.

Niet alleen professioneel, ook persoonlijk ben ik bekend met belast en bezwaard zijn. Een lange periode was ik perfectionistisch. Ik ken gevoelens van somberheid en ben toch een blijmoedig mens. De weg die ik daarin gevonden heb, noem ik Lichtvoetig leven. Wandelen is mijn grote hobby en daar geniet ik enorm van. De natuur heeft ons veel te geven en te leren. Daar heb ik mijn werk en werkplek van gemaakt. Zullen we een goede wandeling maken? Neem contact met me op!

foto karolien mei 2018

 

KAROLIEN IN DE MEDIA

EVA Magazine Juni 2014
Een reportage met wandelpsycholoog Karolien van der Woude: ‘Altijd dat stemmetje in me – heb je ’t wel goed gedaan?’

Vijf vragen 14 juni 2014
Karolien beantwoord 5 vragen. Er is altijd hoop … dat nieuw leven uitspruit.

Open Huis Weekend 21 juni 2014
Lichtvoetig leven, vrijkomen van perfectionisme en schuldgevoelens, de stille kracht van wandelcoaching. Het 3 delige interview begint bij 42:00 en gaat verder bij 72:00 en 88:00.

Een Goede Zondag 29 juni 2014
Een wandelgesprek op de Ginkelse heide, het hoe en waarom van lichtvoetig leven. De 5 gespreksmomenten zijn te vinden op 11:40, 19:30, 27:53, 36:58 en 47:23.

Dagelijks leven CIP 23 april 2015
“We zitten teveel binnen. We zijn geschapen om in de natuur te zijn, stress kwijt te raken en rust te vinden”