In het buitenatelier

Het is juni, Anne heeft een aantal wandelsessies met mij gedaan en nu wil ze graag de workshop Lichtvoetig leven doen …

Wat is het verschil tussen een wandelsessie en een workshop?

Een wandelsessie is een coachingsgesprek tijdens een wandeling. De insteek is persoonlijk en op maat. Het kan vertellend, reflecterend, ontdekkend, thematisch en concreet praktisch zijn. Zeg maar:

Wandelend inzichten vinden die we ook praktisch maken …

Een workshop is eigenlijk ook een wandelsessie, die je individueel of in een klein groepje kan doen. Tijdens een workshop gaan we meteen met oefeningen aan de slag. Het heeft een structuur. Het is:

Wandelend praktische oefeningen doen die ook inzicht geven … 

Anne heeft mooi weer meegenomen dus dat is extra plezierig. Omdat we al een wandeltraject achter de rug hebben, heb ik haar goed leren kennen en oefeningen bedacht die direct persoonlijk aansluiten. We stapten het buitenatelier in …

De 5 oefeningen van de workshop hebben elk betrekking op één van de 5 levensgebieden. Natuurlijk hangen ze onderling samen zoals ook de levensgebieden. De oefening Emotioneel lichter kwam prima van pas toen we over een zandpad liepen met gras aan weerszijden.

schildersezel in tuin

Het gesprek ging over een lastige emotie. Anne ontdekte dat het een ambivalentie was en waarom. Dat voelde vervelend. Door het eens rustig te evalueren en te benoemen, zag ze dat het ‘en-en’ mag zijn, gevoelens naast elkaar op het palet. Ook bedacht Anne wat ze ermee wilde doen …

De oefening Emotioneel lichter:

– Leg de lastige emotie denkbeeldig in het gras, loop enkele stappen achteruit, kijk ernaar, reflecteer erop, wat gebeurt er?
– Welk ander verhaal komt naar voren waarvan de emotie om acceptatie en reflectie vraagt?

Ben je juist moe van emoties of voel je je in een kramp? Doe dan deze oefening wanneer je uitgerust bent. Neem je voldoende pauzes op een dag? Kleine pauzes op een dag vergroten je veerkracht. Vraag je je af wat voor pauzes dat zijn en hoe je die in je leven inpast? Neem dan contact met me op voor een PDF met praktische tips.

Bewust stilstaan en op kleine afstand een emotie observeren, geeft lucht en maakt ruimte voor een nieuw inzicht wat je dan ook praktisch kan maken en oefenen!

Lichtvoetig leven is licht wandelen en werken in het buitenatelier …