Van Gogh wandelingen

In het kader van het Van Goghjaar 2015 zijn op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, zijn de Van Gogh Wandelingen gelanceerd. Dit zijn belevingswandelingen, geïnspireerd op het leven en werk van de bekende kunstenaar Vincent van Gogh.

Natuur en kunst waren voor Vincent van Gogh onlosmakelijk met elkaar verbonden!

Nergens vond hij zoveel inspiratie, rust en troost als op het platteland. Hij maakte talloze wandeltochten langs akkers, door bossen en over uitgestrekte heidevelden. De kleuren, het licht en de emotie van de natuur gaf hij mee aan zijn werk.

Van Gogh was ook een hartstochtelijke zoeker, een pelgrim. Hij omschreef het leven als een lange wandeling, waarin hij soms intens kon worstelen, maar ook diepe geloofsrust vond. Tijdens psychische crises, waarin hij werd geteisterd door gevoelens van leegte, vermoeidheid en angst, hielpen de wandelingen hem om weer licht en kleur te zien.

Elke wandeling heeft een eigen thema, welke ontspannen en interactief wordt behandeld. We maken iets mee van zijn leven en nemen een kijkje achter de kunst van deze man. Hij wilde zo graag de essentie zien en laten zien.

Ga mee en laat je raken door Vincent van Gogh!

De eerste wandelingen zijn op 19 april in Ede en Wekerom, maar er zijn ook wandelingen gepland in Wageningen en Renkum.
Voor meer info en aanmelding zie www.vangoghwandeling.nl

sower-1888-1