Zin in eenvoud

Verlang je naar eenvoud? Hoe is de verhouding tussen je hoofd en hart? Voel je je leeg van binnen, door allerlei druk en drukte? Wil je dat je leven ertoe doet en zin heeft? Dan is de themawandeling ‘Zin in eenvoud’ iets voor jou. Dit is een wandeling met coaching. Momenten van stilte, reflectie, gesprek en praktische toepassing wisselen elkaar af.

De themawandeling ‘Zin in eenvoud’ helpt om stil te staan bij de essentie van je leven, terwijl je heerlijk buiten loopt en geniet van de natuur. Hierbij maak ik gebruik van elementen uit de Franciscaanse spiritualiteit.

We treden in de voetsporen van Franciscus van Assisi om inspiratie, eenvoud en zin te vinden …

Hoe leefde deze diaken uit de 13e eeuw en wat was zijn bevlogenheid? Wat hebben wij er nu aan? We reflecteren op de keuzes die Franciscus maakte en hoe we dit kunnen integreren in ons leven anno 2014. De wandeling is ervaringsgericht, praktisch en concreet, zodat je er na de wandeling zelf mee verder kan.

Aan deze wandeling kun je één of meerdere keren deelnemen. De vervolgwandelingen gaan dieper in op het persoonlijk leven van Franciscus van Assisi en de toepassingen daarvan in ons eigen leven. Karolien van der Woude, wandelpsycholoog en ervaringsdeskundige, begeleidt de wandeling. Om deel te nemen is geen bekendheid nodig met de Franciscaanse spiritualiteit.

Meer informatie over mijn wandeltrajecten vind je hier.

DSC00022

Deze foto is genomen bij Eremo de Carceri, enkele kilometers ten noorden van Assisi. Hier leefde Franciscus in zelfgekozen armoede en eenvoudig verbonden met de natuur.