Werk privé balans opmaken

Werk privé balans is een actueel en relevant thema. Veel mensen zijn ontevreden over hun verdeling van aandacht tussen werk en privé. Werk krijgt vaak voorrang ten koste van andere levensgebieden. Er wordt aan kwaliteit van leven ingeboet en er ontstaan spanningen. De werk privé balans is zoek.

imagesHoe zit dat bij jou? Ben je tevreden over de balans tussen werk en privé? Hoe vind je en houd je die balans? De sleutel om dit te evalueren is zelfreflectie. Dit leidt naar bewustzijn en zelfinzicht. Neem jezelf onder de loep nemen en evalueer waar je mee bezig bent. Doe ook eens een aantal stappen achteruit en bepaal opnieuw wat belangrijk is in het leven! Is er overeenstemming of is er discrepantie tussen je waarden en je gedrag? Discrepantie geeft stress.

Op zich is dat geen probleem, omdat stress je aanzet tot nadenken. Motieven, drijfveren en aangeleerde patronen kunnen dan eens een evaluatie krijgen.

Stressklachten kunnen geweldige katalysator voor zelfinzicht zijn. Ook signalen  uit je omgeving werken zo. Het kan moeilijk en pijnlijk zijn om hier goed naar te luisteren. Het spoort aan tot keuzes en prioriteiten. Wanneer je je gedrag in overeenstemming brengt met deze kostbare leerervaringen, leidt dat naar een nieuwe verdeling tussen werk en privé.

Loop niet door als een kip zonder kop op de weg van stressklachten. Loop niet dood op burn-out!

Werk privé balans opmaken is geen eenvoudige klus en gedrag veranderen ook niet. De vitaliteit in je persoonlijk leven en op het werk gaat, is toch alles waard!

Wil je werk privé balans herstellen? Wil je burn-out voorkomen? Neem dan contact met me op voor een consult of wandeltraject.

Advertenties